Conferencia Azalea
El passat 23 de març els alumnes del Lluís Suñer del curs de LABORA ENAE 0111 i del Cicle formatiu de grau superior d'Energies Renovables, així com Xavier Segarra arquitecte de la Fundació IBER, en associació amb la cooperativa SOLIDARYO, van assistir a la conferència de l'equip AZALEA UPV sobre el projecte d'un habitatge per a la futura competició Solar Decathlon, organitzada per l'ex professor del departament de Termodinàmica Aplicada de la UPV i actual docent de LABORA Pablo Giner Besa.
En aquesta sessió de sinergia tècnica, els integrants de l'equip d'Azalea, Batiste Vidal, Irene Díaz i Razvan Stoica, van exposar les idees i regles fonamentals de la competició, així com la definició de les línies de treball de projecte d'enginyeria energètica sobre el seu nou projecte d'habitatge eficient basat en el barri del Cabanyal de València. El nom d'aquest habitatge és “ESCALÀ” que era la distància (sis pams) que es deixava entre els habitatges del barri del Cabanyal per al manteniment de les sostrades.
Addicionalment van mostrar també l'edificació de l'habitatge anterior amb la qual van competir i van ser guardonats amb diversos premis, entre ells el d'arquitectura i eficiència energètica (primer i segon premi respectivament), basada en la construcció de la barraca tradicional Valenciana.
Durant l'exposició i al final de la mateixa Xavier Segarra va comentar la possibilitat no sols de pensar en un concepte d'habitatge tipus “passive house” sinó a treballar colaborativamente cap a la línia de la “active *house” terme que va agradar bastant en l'equip d'Azalea. Amb l'ús de disseny de tecnologies de recuperació de plàstic per a peces estructurals, tipologies de recirculació d'aire de manera activa, sempre treballant en la línia de l'emissió zero en la petjada de CO₂.
Tant l'alumnat de LABORA com el de CFGS es van mostrar molt atents i van realitzar moltes preguntes i discussions tècniques amb l'equip d'enginyeria sobre idees, solucions i col·laboracions futures per a desenvolupar un habitatge eficient en el disseny de la ESCALÀ.
Els assistents i ponents van gaudir de la col·laboració tècnica així com dels valors humans que, encara que separats per nivells tècnics (des de l'1 de LABORA fins al 5 dels enginyers) va sorgir sempre una sinergia molt intensa i que es va aprofitar per a les col·laboracions futures.
Podeu seguir la progressió dels ponents i assistents en els següents enllaços.
Azalea: www.azaleaupv.com
CFGS: https://www.fpalzira.es/
IBER: http://fundacioniber.