Imprimeix

Activitats 25 N

cartell papallona 2020 21Activitats de commemoració del 25 N: Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra las dones

Per commemorar aquest dia, al CIPFP Luís Suñer s’han realitzat diverses activitats al centre. Aquesta commemoració té com a objecte impulsar accions per a la prevenció i sensibilització de la violència de gènere entre l'alumnat.

 

 

D’una banda alguns grups han realitzat una sèrie de cartells amb els quals s’ha participat al Projecte Papallones junt amb altres centres educatius de la zona d’influència del Cefire de Xàtiva.

A més a més, de forma general s’ha treballat amb l’alumnat aquest tema en diverses tutories a través de videos i activitats. També s’ha reflexionat des de l’àmbit socio-linguístic de la FPB treballant el llibre Nora, de Jessica Fortuny i amb el video de la educadora social Marina Marroquí. Des de l’àmbit científic estudiant astronomia bàsica utilitzant la figura d’Hipatia d’Alejandria.

     IMG 20201125 141213r  IMG 20201127 130348r

 

D’altra banda al Cicle Superior de Prevenció de Riscos Professionals, s’han tractat les Violències masclistes tractant els diversos Pactes i Convenis Internacionals, Europeus, Estatals i Autonòmics; les institucions relacionades amb la defensa dels drets de les dones i en lluita (ONU Dones, Convenis OIT contra la violència i l'assetjament sexual, Institut Europeu de la dona i Institut de la dona). A més a més partint de les evidències científiques temes com: feminicidis, violència econòmica, física, sexual, assetjament sexual i per raons de sexe, maltractament psicològic, etc.

     IMG 20201127 130621r   Papallones

 

Per finalitzar, al Cicle Superior de Comerç Internacional, a més a més de visionar videos, l’alumnat ha realitzat la búsqueda d’un video amb publicitat institucional o comercial d’alguna empresa, que, o bé aborde este tema o bé tinga una influència positiva o negativa en els valors socials associats a la igualtat entre homes i dones.

La conscienciació i la educació són dues eïnes importants per a erradicar aquesta lacra social.

 

cartell papallona 2020 21