Imprimeix

Visita monestir Simat. Administració i Finances 2n

El 7 de març, l’alumnat de segon del CFGS de Administració i Finances, va visitar el Monestir de Santa Maria de la Valldigna i a continuació L’Ermita de Santa Anna, antiga Mesquita de la Xara.

El Reial Monestir de Santa María de la Valldigna és d'estil cistercenc. Es va fundar l'any 1298 pel rei Jaume II El Just i va estar habitat fins a l'any 1835, data en la qual es va produir la desamortització de Mendizábal. En 1991 va ser adquirit per la Generalitat Valenciana i a partir d'aquesta data va començar la seua restauració.

Per altra banda, la Mesquita de la Xara o Ermita de Santa Anna, és una de les mesquites més importants que es conserven a la Comunitat Valenciana. Es va construir al voltant del segle XV per a donar un lloc d'oració als musulmans que vivien a la vall després dels assentaments cristians de la Valldigna. Quan en 1525 es va aprovar un decret que obligava a la conversió dels moriscos al cristianisme, els habitants de La Xara van abandonar l'alqueria i poc després la mesquita es va reconvertir en l'Ermita de Santa Anna.

L'alumnat ha gaudit molt de la visita.

simat1 simat2